marjolijn rigtering
 beeldend kunstenaar

home - biografie - portret - model - landschap - abstract - stilleven - cursuscontactMarjolijn geeft ieder jaar twee cursussen model- en portrettekenen/ schilderen in haar atelier aan huis. De cursussen worden gegeven van eind september tot mei en bestaan uit vijftien werkdagen die om de veertien dagen plaats vinden. De meeste deelnemers zijn ervaren in tekenen en schilderen. De cursisten werken met intensieve individuele begeleiding van Marjolijn een hele dag naar levend model. Ook werken zij met verschillende technieken en materialen op allerlei dragers. Onorthodoxe combinaties brengen soms verrassende resultaten. Aan het begin van de dag vertelt het model wat over zichzelf en cursisten kunnen vragen stellen. Er worden verkennende studies gemaakt. Met deze studies als uitgangspunt worden vrije interpretaties geschilderd, waarbij het model niet meer direct poseert, maar wel vaak aanwezig blijft in het atelier. Bij de lunch worden de cursisten verwend met zelfgemaakte soep, vers brood, lekkere hapjes, wijn en fruit.

De persoonlijke schilderinterpretaties van cursisten vindt Marjolijn om drie redenen belangrijk :
1. Het vinden van eigen schilderkunstige oplossingen voor het weergeven van de waargenomen beweging en fysionomie van het model.
2. Een strikt persoonlijke omzetting in beeld van de gevoelde emotie.
3. Het verder ontwikkelen van een eigen schilderhandschrift tot een persoonlijke stijl. 

Daarnaast geeft Marjolijn op aanvraag workshops schilderen (3 uur). Er zijn 5 inhoudelijk verschillende workshops die geschikt zijn voor teambuildingsprojecten en personeels-, vrienden- en familie-uitjes. De deelnemers hoeven geen schilderervaring te hebben, want iedereen is in staat om een kunstwerk te maken.


Voor meer informatie over deze cursussen of workshops kunt u contact opnemen met Marjolijn Rigtering.


In samenwerking met Kalandor Resort organiseert Marjolijn ieder jaar een schildercursus in Hongarije. Naast het creatieve proces, dat natuurlijk voorop staat, kunt u ook proeven van de Hongaarse cultuur en de Hongaarse keuken. Creativiteit, cultuur en ontspanning staan centraal tijdens dit arrangement. Wilt u meer weten ga dan naar: